vineri, august 13, 2010

Visezi la fericire? Go and get it!


Cel mai dragutz citat din "Mananca, roaga-te, iubeste": "...oamenii au tendinta sa
considere fericirea un noroc care da peste ei, ceva ce te va invalui, ca vremea frumoasa, daca soarta iti surade. Doar ca fericirea nu functioneaza asa. Fericirea e consecinta propriului efort. Te lupti pentru ea, muncesti pentru ea, insisti, uneori mergi pana la capatul pamantului in cautarea ei. Trebuie sa participi mereu la manifestarile lucrurilor bune care iti apar in viata. Iar cand atingi o stare de fericire, nu trebuie niciodata sa lenevesti, sa renunti la a o mentine: trebuie sa te straduiesti din rasputeri sa inoti contra curentului, ca sa fii vesnic in unda fericirii, ca sa plutesti mereu deasupra ei. Caci, daca nu faci asta, sentimentul launtric de multumire se va scurge incet-incet din tine. E usor sa te rogi cand ai nevoie de ajutor, dar sa continui sa te rogi chiar si cand criza a trecut e ca un proces de cicatrizare, care-ti ajuta sufletul sa pastreze tot ce a reusit cu greu sa dobandeasca."

2 comentarii:

Radu spunea...

Ai dreptate! Vreau sa fac o completare. Trebuie sa cautam fericirea si in lucrurile care nu ne plac si sa o acceptam indiferent cat de mica este in comparatie cu acel lucru neplacut si am sa dau si un exemplu :D
Azi, exact inainte sa zbor, a inceput ploaia pe aerodrom, cu tunete. E cam trist cand se intampla asta. Fericirea a venit imediat si a fost data de picaturile care se scurgeau cu viteza pe cupola, colosal moment. dupa cateva minute s-a oprit si ploaia, oricum nu era torentiala.

Despina PONOMARENCO spunea...

Radasca? Tu esti? :P