duminică, noiembrie 14, 2010

Brugge sau ce conteaza daca ploua afara

 

A trecut ceva vreme de cand nu am mai dat pe aici. Poate (la cat tam tam am facut) ati crede ca m-au speriat toamna si ploile, si am revenit repede cat mai prind cateva zile cu soare si inspiratie… Gresit!

Ma gandeam w-e trecut, cum reusesc sa ma sabotez de multe ori singura uitandu-ma pe ferestra intr-o zi ploioasa si plangandu-mi de mila ca nu sunt undeva la Mediterana, la soare si cald.

Poti sa te bucuri de viata si intr-o zi friguroasa, cu ploaie si multi nori deasupra ta. La concluzia asta am ajuns dupa ce am facut o plimbare prin Brugge, romanticul oras medieval din Belgia. Conditiile erau cam asa: vreo 9-10 grade afara, iar pe drumul dinspre Brussels ploaie torentiala de nu vedeai la 5 m in fata. Ajungem in jur de ora 16.00, tocmai inainte sa se intunece. Ceea ce parea o excursie ratata s-a dovedit una dintre cele mai frumoase surprize.

Belfry Tower

Cand am iesit din parcare ploia s-a domolit, ceatza s-a ridicat usor lasand o umezeala rece si un oras foarte cald de descoperit. Umezeala nu a mai fost deloc o problema dupa ce am urcat in turnul Belfry de 83 m si nu mai stiam ce sa dau jos dupa mine. Gradele de afara erau numai bune cat sa colinzi pe strazile inguste din oras, sa admiri casutele de poveste (da, chiar ai impresia ca sunt din martipan cu frisca) si barcutele de pe canale. Intunericul a scos la iveala o alta minunatie – cladirile acelea medievale, perfect luminate si oglindite in apa.

9860-bruges 1

Dupa cateva ore de hoinarit, terasele ni se pareau cel mai bun loc unde iti poti trage sufletul si te poti racori un pic Winking smile. Oricum, berea pentru care am facut pasiune aici, (Kaastel Rouge – “doar” 8% alcool, cu gust de cirese) nu m-a lasat deloc sa imi fie frig, ba chiar mi-a largit zambetul de pe buze.

CIOCO

Si cum sa nu zambesti, cand in jurul tau lumea e relaxata, la fiecare colt de strada mai gasesti o ciocolaterie sau un magazinas care iti ia ochii cu tot felul de gurmanderii… Belgienii sunt norocosi cu vremea asta, pentru ca nu ar putea merge pe biciclete atat de mult pe un soare toropitor sau prin nameti de zapada. Iar, fara mersul pe bicicleta cred ca ar fi cel putin obezi – in orasul ala nu am vazut decat ciocolata, gaufre, cartofi prajiti, bere si si mai multa ciocolata!

Iar eu am fost norocoasa pentru ca am prins acea zi ploioasa ca sa pot surpinde atmosfera autentica a acestui incredibil orasel.

Un comentariu:

Animal Social spunea...

E placut sa te afli prin locuri frumoase si curate, dar , la un moment dat, tot ti se face dor de mizeria asta de tara (asa au adus-o in stare).